Лімітовані випуски від Гленморанджі
Glenmorangie ось уже десять років розділяє пристрасть до інновацій з цінителями віскі, створивши свою знамениту лінійку рідкісних і інтригуючих односолодових віскі, випущених обмеженим тиражем - серію Private Edition. Віскікурня представляє Glenmorangie Allta - перший віскі, створений з використанням диких дріжджів зі свого фірмового ячменю Cadboll.
З роками майже забули про вплив дріжджів, ключового інгредієнта шотландського віскі на смак. Проте, одна людина, яка як і раніше добре обізнаний про потенціал дріжджів, - це доктор Білл Ламсден, директор Glenmorangie по дистиляції, створення віскі і запасам віскі. Багато років тому він згадав історію, розказану відомим фахівцем з віскі, про унікальні «домашніх» дріжджах, якими, як стверджувалося, мав Гленморанджі.
Доктор Білл Ламсден згодом розкрив секрет, який він виявив, - які раніше не ідентифікований вид диких дріжджів - Saccharomyces diaemath - зростаючий на ячмені біля дістіллер. Потім він об'єднав дріжджі і ячмінь, щоб створити вершковий ароматний віскі: Glenmorangie Allta.
Allta, що в перекладі з шотландського гельської означає «дикий», витримувалося в діжках з-під бурбону, в тому числі в багатьох бочках другого наповнення, щоб продемонструвати фруктовий характер, якої надає дріжджами, і його важливість для безлічі смаків віскі.
«Glenmorangie Allta - гідний віскі, яким слід зазначити десятирічну річницю Private Edition. Вплив дріжджів на смак залишалося поза увагою протягом багатьох років, але ця область дозріла для досліджень. «Glenmorangie Allta» - це аромат печива, випічки і квіткових нот, багатий смак ванілі, апельсинового сиропу і солодкого перцю чилі », - говорить доктор Білл Ламсден.
Нагороди Glenmorangie Allta:
• San Francisco World Spirits Competition 2019 ПОДВІЙНЕ ЗОЛОТО
• International Wine & Spirit Competition 2019 ЗОЛОТО
• International Spirits Challenge 2019 СРІБЛО
Аромат: Округлий, з тонами бісквіта, легкими квітковими нотами і ароматами випічки хліба, що поєднуються з ваніллю, родзинками і мандарин.
Смак: Хрумка цитрусовая текстура привносить присмак масляних цукерок, більше вершкової ванілі і апельсинового сиропу з невеликою кількістю дріжджів на задньому плані. Потім ніжна м'ята з нотками солодкого перцю чилі.
Фініш: Довгий і землистий, з відтінками гірко-солодкого апельсина і м'яти.
2018 р. Private Edition № 9
Glenmorangie Spìos, дев'ятий щорічний випуск знаменитої серії Private Edition, - це перший напій Гленморанджі, повністю витриманий в бочках з-під американського житнього віскі. Повнотіла і пікантний, його новаторський характер був натхненний колишньої елегантністю золотої епохи американського віскі, коли американський житнього віскі цінувався в найпрестижніших салонах країни. Glenmorangie Spìos з шотландського, гельської «спеції» і вимовляється як «spee-oss».
Аромат: Свіжий і трав'яний, з відтінками вишні, гвоздики, м'яти іриски і ароматом зеленої трави. З водою з'являються більш ароматні ноти, свіжі і чисті, поряд з привабливою складністю трав.
Смак: Прянощі жита розкривається в смаку, привносячи смаки іриски, гвоздики, кориці і мускатного горіха разом з маслянистою ваніллю.
Фініш: Насичений, солодкий і тривалий з великою кількістю ірису, бразильського горіха і нотками цитрусових.
2017 р. Private Edition № 8
Glenmorangie Bacalta - восьмий випуск з відзначеної безлічі нагород і завжди інтригує Private Edition, привносить новий рівень складності в обробку з рідкісного дерева. Натхненний довгими і приємними днями на острові Мадейра, Glenmorangie Bacalta (шотландський, гельська означає «запечений») - це просочений сонцем односолодовий віскі, який забезпечує дивно теплі шари солодощі, наповнені печеними фруктами і медовими тонами.
Він був створений з віскі Гленморанж спочатку витриманий в колишніх бочках з-під бурбона, а потім витриманий в спеціально виготовлених бочках, запечених під сонцем, які колись містили Malmsey Madeira - найсолодші і найцінніші з вин Мадейри.
Аромат: Ароматний, медовий і солодкий. Деякі стиглі абрикоси, схожі на медовуху, з цікавою кремінної нотою, за якими слід солодкий білий шоколад.
Смак: Початковий сплеск м'ятного ірису з запеченими фруктами, такими як карамелізовані апельсини, стільники, мигдаль і фініки.
Фініш: Насичене сіроповідное післясмак з більш карамелізуватися цитрусовими і грушами, вершкової помадкою і інтригуючим ментоліческім відчуттям на задньому плані.
2016 р. Private Edition № 7
Glenmorangie Milsean - (шотландський, гельська означає «солодке» і вимовляється як «крейда-шон») - односолодовий віскі, повний інтенсивного аромату цукатів і апетитною солодощі. Він був створений з віскі Гленморанджі дозрілого в колишніх бочках з-під бурбона, а потім витриманого в колишніх винних бочках, повторно підсмажених для цієї мети. Це відмітна блюдо з барильця відтворює деякі з більш вишуканих смаків кондитерських виробів односолодового віскі.
Це сьомий щорічний випуск і відзначеної безлічі нагород і завжди інтригує лінійки Private Edition. Glenmorangie Milsean, з його чудовими натяками на кондитерські вироби, може бути самою інтригуючою з усіх.
Аромат: Ароматний, солодкий і пряний, з відтінками цукрової тростини, стиглих фруктів, лимонів і шербету.
Смак: Солодкий, соковитий, подібний цукеркам смак, за яким слід суміш терпких сливових фруктів, зацукровані апельсинової цедри, вишні і дягеля.
Фініш: Довгий і пряний, але завжди з насолодою на задньому плані, з присмаком імбиру, коричневого цукру, солодкого тютюну і суміші для тістечок.
2015 р. Private Edition № 6
Tùsail - шостий випуск приватного видання Glenmorangie, являє собою продукт з ретельно відібраної партії ячменю Maris Otter, що зазнає статевою солоду вручну з використанням традиційних методів і не пройшов холодну фільтрацію.
Багатий зимовий сорт ячменю, вперше представлений в 1965 році, Maris Otter був виведений спеціально для задоволення попиту на високоякісний пивоварний солод і отримав визнання за його здатність надавати багатий сільський солодовий смак. В даний час його використовують лише деякі вибрані, які, як і Glenmorangie, продовжують дотримуватися принципу жертвувати врожайністю заради якості, використовуючи тільки найкращі інгредієнти. В результаті виходить віскі, що відображає знаменитий смаковий профіль цього сорту.
Аромат: Ароматний, солодкий і пряний, з відтінками цукрової тростини, стиглих фруктів, лимонів і шербету.
Смак: Солодкий, соковитий, подібний цукеркам смак, за яким слід суміш терпких сливових фруктів, зацукровані апельсинової цедри, вишні і дягеля.
Фініш: Довгий і пряний, але завжди з насолодою на задньому плані, з присмаком імбиру, коричневого цукру, солодкого тютюну і суміші для тістечок.
2014 р. Private Edition № 5
Натхненний подорожжю доктора Білла по найбільшим виноградникам Франції та друзями, яких він зустрів на цьому шляху, Glenmorangie Companta (шотландський, гельська означає «дружба») являє собою вишуканий баланс між яскравою пряністю і багатою м'якої солодкістю; результат ретельної збірки спирту, витриманого в бочках Grand Cru з Clos de Tart, і солодкого кріпленого вина з Côtes du Rhône. Без холодної фільтрації.
Аромат: вносити Companta виділяє багаті, «осінні» аромати червоних ягід і вологих лісових грунтів, з відтінком ароматного деревного диму, що доповнює нотки ароматного горіхового дуба.
Смак: При дегустації повільно розкривається пряний смак з ароматом вишні та компотів, а також з'являються нотки зацукрованої сливи, кривавого апельсина і сиропу шипшини, а також молочного шоколаду і коричневого цукру.
Фініш: Companta залишається з багатим післясмаком, що покриває ротову порожнину.
2013 р. Private Edition № 4
Glenmorangie Ealanta - четвертий щорічний випуск із серії Private Edition. Шотландський гельський означає «майстерний і винахідливий», Ealanta - це 19-річний Glenmorangie, повністю витриманий в бочках з незайманого американського білого дуба, походження якого простягається до гір Міссурі і національного лісу Марка Твена.
Пориста деревина дуба, висушена на повітрі більше 2 років, але в даному випадку ніколи не приправлена будь-яким іншим віскі, дозволяє нашому дорогоцінному спирту витягати максимум ароматів, як задумано природою, створюючи віскі неймовірного смаку і м'якості з шарами ванілі і зацукровані цедра апельсина, переплетена з мигдалем, покритим цукром. Без холодної фільтрації.
Аромат: Іриска, іриски, ваніль і цікавий натяк на компоти. Класична ментоліческая початкова нота Glenmorangie, переплетена з незвичайною горіховою ноткою, що нагадує бразильські горіхи в іриски.
Смак: Цукати з цедри апельсина, мигдаль в цукрі, солодка ваніль і марципан.
Фініш: Смак триває і триває, поступаючись місцем деяким спецій, отриманим з дуба - гвоздиці, імбиру і ноток анісу.
2012 р. Private Edition № 3
Монументальний віскі, народжений з каменю. Створюючи Glenmorangie Artein, доктор Білл Ламсден, керівник відділу дистиляції та створення віскі Гленморанджі, був заінтригований впливом каменю в натуральних інгредієнтах віскі, особливо з урахуванням особливого значення цього матеріалу для нас. Ці відносини починаються з Hilton of Cadboll Stone, стародавнього пам'ятника, який є джерелом натхнення для віскі. Але не менш важливий шар за шаром вапняку, який фільтрує воду з джерела Tarlogie, надаючи Artein її фруктовий аромат і складність.
Або скласти тосканські пагорби, які концентрують аромати виноградних лоз, які, в свою чергу, додають складності бочок «Супер Тоскана», в яких додатково витримується дорогоцінний спирт. В результаті виходить віскі з насиченістю і глибиною, що відбиває надзвичайне спадщина каменю. Без холодної фільтрації.
Аромат: Червоні ягоди, жимолость і м'ята.
Смак: Запечені кісточкові (абрикоси, персики, сливи) і м'ята, вишня в молочному шоколаді.
Фініш: Довгий пікантний лимонний шербет і вершковий капучіно.
2011 р. Private Edition №2
Glenmorangie Finealta - це копітка відтворення рецепта 1903 року. Витриманий в поєднанні діжок з американського білого дуба і іспанських діжок з-під хересу, цей віскі незвичайний своїм легким відтінком торфу - нагадуванням про ті часи, коли Glenmorangie сушила свій ячмінь в торф'яна піч. Архіви заводу показують, що в цей час односолодовий віскі Гленморанж подавався в лондонському ресторані The Savoy. Перетворення цього віскі в вікно в більш велику епоху, коли оптимістичні молоді душі вітали радикальні зміни в мистецтві, моді і технологіях. І де суспільство вимагало напою одночасно глибини і відмінності. Glenmorangie Finealta - це другий випуск в престижній лінійці Private Edition: ретельно відібрані сорти віскі з обмеженим тиражем, вибрані з «кабінету рідкостей» доктора Білла Ламсдена, керівник команди зі створення віскі. Без холодної фільтрації.
Аромат: Карамелізований апельсин і просочені лікером персики миттєво розкриваються, поступаючись місцем зацукровані мигдалю, родзинок, лайма і відтінку далекого деревного диму.
Смак: Мандарин, мармелад і відтінки вишневого бренді поєднуються з гостротою мускатного горіха і імбиру перед цукровою пудрою, жувальний безе і фіалка повільно накопичуються в смаку.
Фініш: Повний округлий ароматний дим з крейдяними мінералами затримується на тонких шарах пудровий-квіткових ароматів.
Sonnalta PX 2009 р. Private Edition № 1
Після 10 довгих років дозрівання в бочках з американського білого дуба, цей віскі переноситься в іспанські бочки «Педро Хіменес» (PX) протягом останніх двох років додаткового дозрівання. Це рідкісне дерево, яке часто називають «королем діжок з-під хересу», було привезено з Хереса в Іспанії нашим керівником по створенню віскі доктором Біллом Ламсденом. Безпечно повернувшись в Таїн, він може почати вплітати свою магію в Glenmorangie Sonnalta PX, додаючи знамениту солодкість і інтенсивність попереднього мешканця бочки. Glenmorangie Sonnalta PX - це перший випуск в нашому престижному асортименті Private Edition: ретельно відібрані, обмежені випуски віскі, вибрані з «кабінету рідкостей» доктора Білла Ламсдена, глави нашої групи зі створення віскі. Без холодної фільтрації.
Аромат: Ізюм в шоколаді, задушений патокою і посипаний цукром Демерара. З'являються інші аромати, включаючи імбир, підсмажений мигдаль і ваніль.
Смак: Солодкий і фруктовий смак, що переходить в густий сиропної пудинг з додаванням імбиру і кориці.
Фініш: Довге і насичене до кінця з ірискою патокою, в'яленим родзинками і соковитим чорносливом.
З повагою Інтернет Магазин Кавіст